Een offerte maken is niet zo ingewikkeld. Als u het eenmaal gedaan heeft zullen de volgende offertes steeds gemakkelijker en sneller gaan. Er zijn wel een aantal punten die altijd weer naar voren moeten komen in een offerte. We zetten deze punten op een rijtje in onze offerte maken voorbeeld en gaan er kort op in.

Wat staat er in een offerte?

1385147083_edit_pencilGegevens van u en de klant
Bovenaan de offerte begint u met uw (bedrijfs)gegevens gevolgd door de gegevens van uw potentiële klant. Sommige bedrijven geven er de voorkeur aan deze onderaan te vermelden bij de handtekeningen.

1385147083_edit_pencilDatum
De datum van de offerte kunt u hier vermelden.

1385147083_edit_pencil Offertenummer
Als u regelmatig offertes levert voor klanten is het handig om een systeem op te zetten met offertenummers. Opeenvolgende nummers worden hier vaak gebruikt. Dit is ook handig voor uw eigen administratie.

1385147083_edit_pencilOmschrijving van de te leveren werkzaamheden/artikelen
Probeer hier zo duidelijk mogelijk te omschrijven welke werkzaamheden of artikelen u zult gaan uitvoeren of leveren bij de klant. Probeer vaktermen te vermijden. Indien van toepassing kunt u de leverdatum ook vermelden.

1385147083_edit_pencilDe prijs (tarief)
Wat gaan uw werkzaamheden de potentiële klant kosten? Let op de BTW!

1385147083_edit_pencilDe geldigheidsduur van de offerte
Uw offerte is natuurlijk niet de komende 10 jaar geldig. Tot wanneer kan uw klant gebruik maken van deze offerte? U kunt het bij dit punt vermelden. Niet alle bedrijven vermelden een geldigheidsduur. Dit hebben wij wel bewust gedaan in ons offerte maken voorbeeld om misverstanden in de toekomst te voorkomen.

1385147083_edit_pencilAlgemene voorwaarden
Elk bedrijf heeft algemene voorwaarden. Verwijs onder dit punt naar uw website waar de klant uw algemene voorwaarden kunt vinden. In ons offerte maken voorbeeld hebben we het onderaan gezet, maar u kunt ze ook bij deze offerte leveren en hieronder: “Zie Algemene voorwaarden bij deze offerte” zetten.

Huisstijl is belangrijk

Vele bedrijven maken gebruik van een eigen huisstijl die terug te vinden is in het briefpapier, de website of andere papieren. Zorg dat deze offerte ook in uw huisstijl gemaakt wordt waarbij uw logo in de bovenhoek staat. Op deze manier beschikt uw offerte over uw bedrijfsstijl. Als u bepaalde punten wilt verduidelijken of op gesprekken wilt terugkomen dan kunt u bij de offerte altijd een begeleidende brief of, indien u de offerte online verstuurd, een email sturen.

Offerte autoverzekering

Het is tegenwoordig tevens mogelijk om online offertes te vergelijken van autoverzekeringen. Zo kunt u hier terecht voor het vergelijken van autoverzekeringen. Bespaar ook op uw premie tegen wellicht betere voorwaarden!