Nagenoeg elke Windows computer beschikt over het programma 1385147597_WordMicrosoft Word. Het is een ideaal tekstverwerkingsprogramma om brieven met uw huisstijl te maken, maar wist u dat Word ook heel goed voor offertes te gebruiken is? Sterker nog, offertes maken in Word is erg gemakkelijk!

Zelf offerte maken in Word

Voor een offerte maken kent Word vele opties. Via de optie Invoegen > Tabel kunt u gemakkelijk een tabel maken waar u de werkzaamheden onder elkaar kunt vermelden. Indien u meerdere kolommen maakt kunt u ook gelijk de prijs per werkzaamheden en de btw vermelden. Door de tabel optie in Word krijgt u een zeer strakke offerte. Als uw bedrijf een eigen huisstijl heeft kunt u een logo toevoegen in bijvoorbeeld de rechterbovenhoek. Onderaan kunt u ruimte laten voor gegevens van uw bedrijf en die van uw klant. Plaats voor het gemak een rijtje met stippellijntjes voor de handtekeningen als uw klant graag wilt tekenen. Zo kunt u snel en gemakkelijk een eigen offerte maken.

Word sjablonen voor uw offerte

Zelf een offerte maken in Word is voor de gevorderde computergebruiker niet zo heel moeilijk om te maken. Als u echter wat minder ervaren bent met het programma Microsoft Word zijn er ook gemakkelijker opties om een offerte in dit programma te maken. Hiervoor kunt u op zoek gaan naar sjablonen. Zoek in uw favoriete zoekmachine bijvoorbeeld naar: “Offerte maken Word sjablonen”. U krijgt verschillende hits met vooraf ingevulde offertes. U kunt deze sjablonen in veel gevallen gratis downloaden en vervolgens openen. Vervolgens is het een kwestie van de bestaande gegevens verwijderen en uw eigen gegevens en dat van uw klant invoeren. Door sjablonen te gebruiken voor uw offerte in dit programma kunt u binnen enkele minuten een professionele offerte maken in Word. Een offerte maken in Word is helemaal niet moeilijk met sjablonen! Voor de gevorderde gebruiker is Microsoft Excel ook te gebruiken voor offertes. Ook hiervoor zijn handige sjablonen verkrijgbaar. Meer hierover in het artikel Offerte maken Excel.